. Український тиждень імунізації - 25 Квітня 2019 - Сайт ЗОШ № 80 М. Запоріжжя
Сайт ЗОШ № 80 м. Запоріжжя
Неділя, 05.05.2024, 02:36
ГлавнаяРегистрацияВход Приветствую Вас Гість | RSS

Мапа сайту

Бібліосвіт ЗЗСО 80

Психологічна

ІРЦ Комунарського

Про ІРЦ

Екстренна допомога

В двох словах

Освіта району

Оздоровлення дітей

Це ми

НАШІ СПРАВИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

COVID-19

Офіційні посилання

Главная » 2019 » Квітень » 25 » Український тиждень імунізації
09:59
Український тиждень імунізації

24-30 квітня 2019 року в Україні вже втретє  проводиться Український тиждень імунізації. Цей захід став щорічним та відбувається одночасно з Всесвітнім та Європейським тижнями імунізації.

В Україні, як і в усьому світі, за ініціативи ВООЗ, щорічно, починаючи з 2005 року, в останній тиждень квітня проводиться Всесвітній тиждень імунізації. Цього року він буде проведений 24–30 квітня під девізом: «Захистимося разом ― вакцини діють». У Тиждень імунізації згадується про те, що завдяки масовій вакцинації населення на нашій планеті було ліквідовано багато інфекційних захворювань, що забирали в колишні часи тисячі людських життів

Європейський тиждень імунізації — це глобальна кампанія, яка спрямована на підвищення поінформованості населення про вакцинацію, як найбільш ефективний спосіб боротьби з інфекційними  хворобами на кожному етапі життя.

Метою проведення Європейського тижня імунізації є підвищення рівня охоплення вакцинацією через досягнення більш глибокого розуміння того, що кожна людина потребує захисту від хвороб, керованих за допомогою вакцин та має право на підвищення рівня інформованості щодо вакцинації, а кожна громада регіону повинна відчувати покращення комунікації в напрямку імунізації.

Завдяки кампанії імунізації, запровадженій ВООЗ у 1967–1977 роках, було ліквідовано натуральну віспу, до цього від неї помирав кожен четвертий хворий. Досягнутою метою вважають ліквідацію поліомієліту. З початку боротьби з цією хворобою вдалося врятувати від паралічу близько 5 млн людей, на 99 % знизити захворюваність; смертність від кору в усьому світі знизилася на 74 %. Деякі країни досягли стійкого прогресу в боротьбі з туберкульозом. Вакцину від гепатиту В регулярно вводять дітям у 147 із 192 країн-членів ВООЗ.

Не зважаючи на значні успіхи, закріплення результатів вимагає подальшої роботи. З 2010 року нові вакцини були впроваджені у 113 країнах, і число вакцинованих дітей зросло на 20 мільйонів. Зараз на черзі стоїть ліквідація кору, поліомієліту, епідемічного паротиту. Розроблені вакцини проти вітряної віспи, дизентерії Зонне, пневмонії та інших поширених захворювань. Крім того, значний прорив в напрямку інноваційних і комбінованих вакцин дозволяють підліткам і дорослим людям захиститися від грипу, менінгіту, онкологічних процесів в печінці і шийці матки.

Проте ситуація в цій області далека від ідеальної. Незважаючи на результати в роботі по досягненню всіх цілей по ліквідації хвороб, включаючи кір, краснуху, а також материнський і неонатальний правець, відзначається відставання, і за останні два роки в світі відбулося кілька спалахів кору, дифтерії і ряду інших хвороб, які попереджаються за допомогою вакцин.

Вакцинація є невід’ємним правом людини на здорове і повноцінне життя та найефективнішою зброєю у подоланні інфекційних хвороб. Інфекційні хвороби залишаються однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі. За даними ВООЗ, близько 30 % летальних випадків у дорослих зумовлені інфекційними хворобами та їхніми наслідками, у дітей цей показник становить понад 60 %. Досвід розвинених країн вказує, що лише підвищення рівня охоплення вакцинацією серед населення призводить до зменшення захворюваності, інвалідизації та смертності у цілому.

Для нашої держави питання імунопрофілактики на сьогодні залишається одним із найважливіших. Тому є декілька складових:

  • падіння загального рівня імунізації в останні роки в силу різних причин, в т. ч. і за відсутності необхідних вакцин;
  • зростання недовіри населення та зниження активності медиків щодо вакцинації;
  • збільшення кількості некомпетентних та неперевірених інформаційних та залякуючих повідомлень в ЗМІ з приводу вакцинації.

Основним завданням імунопрофілактики є створення популяційного імунітету населення держави на рівні 95 %. Саме цей рівень дозволяє уникнути масового розповсюдження інфекційних захворювань.

Зараз в Україні спостерігається позитивна тенденція до покращення стану імунізації, однак рівень охоплення щепленнями ще залишається небезпечно низьким.

Варто нагадати, що лише вчасне проведення імунізації, звернення до фахового лікаря, дбайливе ставлення до самопочуття дитини гарантує її право на здорове життя!

Детальну інформацію щодо здійснення вакцинацій можна отримати звернувшись до Центру ПМСД (тел. 42 21 22) та Вознесенської АЗПСМ (тел. 49 21 82).

Просмотров: 313 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук на сайті

Ел. скриня довіри

Набір у 1 клас

Дистанційне навчан

Доброчесність

fb Творче середови

Пришкільний табір

Електронний журнал

Майстерня розваг

УВАГА! УВАГА!

Вхід на сайт

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Свята та події
Українське ділове мовлення. Календар свят

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz